Pasca aromata

de susu in Prajituri, 17 Mai 2010 | 4955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:  
  • Aluat :
  • 500 g faina de buna calitate
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • Coaja rasa de portocale
  • Coaja rasa de lamaie
  • Esenta de rom
  • 170 g zahar
  • 2plicuri zahar vanilat
  • Umplutura  
  • 1 kg branza de vaci scursa
  • 200 ml smantana
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 300 g zahar
  • 300 g stafide asortate
  • Coaja de portocala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • cognac    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca aromata:

Mod de preparare :

 

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul  dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga treptat faina si celelalte ingrediente incorporandu-se usor cu mana, pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut la loc cald pentru aproximativ o ora. Stafidele le-am hidratat putin in cognac.Intre timp se freaca branza, smantana si ouale cu mixerul pana devine o compozitie cremoasa apoi se adauga restul ingredientelor amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Cine doreste o pasca mult mai fina poate da branza prin sita, eu o prefer in prima varianta. Se opreste o parte din aluat (1/3) pentru snurul impletit iar restul se intinde  intr-o foaie mai subtire si se imbraca o forma  de tort tapetata cu hartie de copt. Se varsa umplutura de branza si se aseaza deasupra snurul impletit. Se unge aluatul de deasupra cu galbenus de ou. Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 50 de minute. Este gata cand s-a rumenit si aluatul de pe margini. Se taie cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

17.05.2010, 23:36

super la favo cu ea si eu am o reteta tot cu 1 kg de branza e grozava super 5 furcu

lia maria 1

18.05.2010, 11:07

waw ! ce buna tre sa fie 5 furculite pentru reteta

elena1988 1

16.03.2011, 12:33

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem