Pasca cu ciocolata

de miremirc in Torturi, 15 Apr 2012 | 10292 vizualizari

 

HRISTOS A INVIAT !

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 175 g faina
  • 100 ml lapte
  • Umplutura :
  • 100 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 2 lg faina
  • 2 lg esenta de vanilie
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 lg rom
  • 50 g stafide
  • 700 g branza de vaci
  • Glazura ccacao :
  • 3 lg apa
  • 5 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand.

Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele.

Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand cu lingura, de jos in sus.

Umplutura : untul il amestecam spuma cu zaharul pudra, adaugam ouale pe rand, faina, coaja rasa de lamaie, branza de vaci, esenta de vanilie, rom-ul si stafidele.

Turnam peste aluatul de cacao, fix in mijloc si dam la cuptor cam 40 de minute.

Glazura : amestecam zaharul cu apa, apoi pudra de cacao si untul. Punem pe foc mic sa dea intr-un clocot, apoi turnam peste pasca.

Lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 2 ore.

Este o pasca de sarbatoare absolut delicioasa si care, cu siguranta, merita incercata  :)
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu ciocolata