Pasca mea

de Anamaria7 in Prajituri, 27 Apr 2011 | 4278 vizualizari

 

Stiiiu ca e tarziiiu :) dar numai ce am revenit din munti :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 220 ml lapte
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o portocala
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 3 lg smantana
  • 300 gr stafide
  • + (1 galbenus+1 lg lapte) pentru uns + pentru varianta de ciocolata: 50 gr ciocolata + 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca mea:

Maiaua:

Drojdia se freaca bine cu 1 lgt zahar intr-o cana, apoi se adauga 2 linguri de lapte si se lasa 10 min la crescut.

Aluatul [in masina de paine]:

Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie, ouale si laptele se pun in masina de paine si se amesteca cu maiaua crescuta. Cand framantatul s-a terminat, scoatem aluatul si adaugam putin cate putin unt topit. Tehnica folosita acum este de impaturare, nu mai framantam. Cand aluatul a absorbit tot untul presaram putina faina, acoperim vasul cu un servet si il punem la caldura sa dospeasca.

Umplutura:

Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam smantana si branza, apoi incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare, iar la final, stafidele si coaja de portocala.

Pentru varianta de ciocolata, topim ciocolata pe baie de aburi si o adaugam la sfarsit peste amestecul de branza impreuna cu cacaoa.

Asamblare:

Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, asezam aluatul in foaie subtire si model impletit pentru margine, apoi lasam din nou 20 min la crescut dupa care turnam umplutura in mijloc. Ungem aluatul cu amestecul de galbenus si lapte si dam forma la cuptor la 180C pana cand aluatul e rumenit frumos.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt standard, dar mereu prea mari pentru o singura pasca; de aceea am facut-o si pe cea mai mititica, de ciocolata :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie