Pasta de mititei facuta in casa

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 1 Feb 2011 | 44919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vita (ceafa),
  • 500 g carne de miel(pulpa),seu de oaie,
  • 1/2 kg oase de vita,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingurita de piper negru macinat,
  • 1 lingurita de cimbru,
  • 1 lingurita de coriandru,
  • 1 lingurita de ienibahar,
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de mititei facuta in casa:

Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit. Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si adaugam in pasta.Adaugam si 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper negru macinat, 1 lingurita de cimbru,1 lingurita de coriandru, 1 lingurita de ienibahar.Dupa aceea incoporam zeama de oase si framantam bine cca 15 minute sa se incorpozere in pasta si o punem intr-un vas acoperit la frigider pentru 5-6 ore sa intre condimentele in carne. Scoatem pasta din frigider dupa 5-6 ore si facem un mujdei de usturoi dintr-o capatana de usturoi, il strecuram si il incorporam in pasta de mici, dupa care dam iarasi la frigider pasta sa se intareasca.

Cand formam micii udam mana cu apa sa nu se lipeasca.Eu am facut la cuptorul cu microunde cativa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mititei facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mititei la Dry Cooker