Paste cu carne la cuptor

de Miha in Fusilli, 27 Apr 2011 | 8159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste ( puteti folosi orice fel, eu am pus fusilli)
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cana suc de rosii
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare si piper
  • oregano si busuioc
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • 50 g cascaval
  • Pentru presarat deasupra:
  • 100 g mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne la cuptor:

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs.

Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-au inmuiat adaugam sucul de rosii si pieptul de pui tocat. Turnam vinul, asezonam cu oregano si busuioc, potrivim gustul de sare si piper. Fierbem pana scade sosul si carnea este fiarta.

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu se formeze cocoloase. Punem si laptele, putin cate putin, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si fierbem pana incepe sa se ingroase, moment in care adaugam cascavalul ras. Omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din jumatate din cantitatea de paste, apoi sosul cu carne si acoperim cu cea de-a 2-a jumatate din cantitatea de paste. Turnam deasupra, cat mai uniform, sosul Bechamel si acoperim cu un strat de mozzarella rasa. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste sarate la cuptor