Paste cu midii

de laylalala in Paste, 11 Iul 2010 | 7646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr paste pipe rigate
  • 2 linguri ulei de masline cu ardei iute si usturoi
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 125 ml vermouth
  • 250 gr smantana
  • 200 gr midii curatate si congelate, decongelate
  • sare de mare si piper negru macinat
  • 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
  • cateva frunzulite de tarhon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu midii:

Fierbe pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj apoi scurge-le , amesteca-le cu 1 lingura ulei de masline cu ardei iute si usturoi si pune-le deoparte.
Incinge uleiul ramas intr-o tigaie si caleste ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, aprox.5 minute, adaugand si 25 ml vermouth.Adauga usturoiul si caleste-l 1 minut.Toarna 100 ml vermouth ramas si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul s-a redus putin.Adauga smantana si lasa sa dea intr-un clocot apoi adauga midiile si fierbe-le 5-8 minute.
Asezoneaza totul cu sare si piper negru, dupa gust si adauga ierburile.Amesteca si ia tigaia de pe foc.Toarna compozitia cu midii la paste si amesteca bine apoi serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu midii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

laylalala 1

11.07.2010, 20:39

unde trebuie sa intru mai exact? ca nu stiu

vero_closca 1

11.07.2010, 22:32

o bunaciune! 5 furcu

jolygina 1

25.08.2010, 01:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste alla napoletana