Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii

de adasev12 in Penne, 5 Iul 2012 | 4944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1cutie mix de ciuperci( pleurotus, champignion, bureti de roua, ceapa si bucatele de morcov)
  • 1 ceapa mai mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 rosuii decojite din conserva
  • 2 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita marar proaspat
  • patrunjel verde
  • busuioc proaspat
  • 2 maini parmezan ras
  • 300 g paste penne rigate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii:

Se pun pastele la fiert in 3 litri de apa cu sare.

Intr-o cratita se incinge ceapa taiata marunt si usturoiul pisat sau taiat marunt, se calesc putin, dar nu se prajesc. Se adauga putina apa si se lasa 2-3 minute sa fiarba. Se adauga ciupercile maruntite, se sareaza putin si se calesc cateva minute, cam 5 minute. Se toaca rosiile marunt si se adauga deasupra, apoi pasta de rosii si putina apa, cat sa acopere totul si se lasa la fiert cam 10 minute. Se adauga apoi mararul si busuiocul tocate fin, se mai lasa cam 10 minute si se mai adauga putina apa, dupa nevoie, cat sa ramana sos suficient. La sfarsit se adauga smantana, se amesteca bine si se stinge focul, se mai pune si patrunjel verde.

Pastele se scurg cu o paleta din apa si se pun direct in farfurie, se razuieste deasupra parmezan, apoi se pun ciupercile deasupra. Se mai arunca niste patrunjel verde si gata sunt de papat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]