Paste cu sos de leurda

de simona72 in Paste, 22 Mai 2013 | 12048 vizualizari

 

Inspiratia acestor paste se datoreaza bucatarasei Valclaudia care a facut sosul rece de leurda. Cum mai este pt putin timp pe piata leurda si pt ca-mi place si leurda si pastele am avut o pofta nebuna sa le fac. Au iesit o nebunie....pt cei ce iubesc pastele...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga paste fettuccine (cu spanac si simple)
  • 1 legatura leurda
  • 1 felie generoasa de cascaval
  • 1 mina de nuci
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 mina de busuioc proaspat
  • 1 virf lingurita pasta de ardei iute
  • 1 lingura seminte de dovleac
  • 1 lingura sos cockteil de creveti
  • 3-4 linguri cascaval ras mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de leurda:

Pastele se pun in apa cu sare la fiert si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pt sos: spalam leurda si o taiem in bucati mai mari, se pune in robotul de bucatarie, se adauga uleiul de masline, nucile, cascavalul taiat bucati si se paseaza. Se adauga si restul ingredientelor pt sos, se paseaza bine la robot pina ce devine un sos. Puneti dupa gustul vostru sare piper si pasta de ardei iute.

Pastele fierte le-am strecurat si le-am pus intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Am pus sosul peste paste, adaugati si 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele daca sosul este prea gros, amestecati putin sosul cu pastele si dati vasul la cuptor pt 10 minute. Presarati deasupra cascaval ras si mai lasati 5 minute in cuptorul fierbinte. Din gama simplu si delicios.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

alegeti-va ingredientele preferate pt sos si preparatil acasa

2

semintele de dovleac se pot inlocui cu seminte de pin

3

se pot folosi orice fel de paste aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]