Paste la cuptor

de lilik in Paste, 4 Sep 2010 | 17309 vizualizari

 

mie imi plac pastele in orice mod,dar asa le adorrr.......

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr carne tocata
  • 500 ml suc de rosii
  • sare,piper
  • 300 gr paste(de care doriti)
  • 1 vanata
  • 1 ou
  • sunca(am pus la ochi)
  • parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor:

Se incepe prin a curata morcovul si ceapa,se spala si se toc f marunt. Le punem la calit si cand au inceput sa se rumeneasca punem carnea, amestecand-o bine sa se desfaca, iar cand si-au schimbat culoarea punem 1/2 pahar de vin (optional) si lasam la inabusit pana se evapora tot vinul. Adaugam sucul de rosii si putina apa, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic 2-3 ore, amestecand din cand in cand.

Intre timp fierbem oul tare,il curatam si il taiem feliute. Vanata o curatam, o taiem felii si o prajim in ulei, dupa care o punem pe hartie de bucatarie sa ii absoarba uleiul. Eu am dat parmezanul pe razatoare pt  ca l-am cumparat intreg. Cand sosul e gata si de consistenta dorita dati deoparte si puneti apa de paste. Cand incep sa fiarba puneti pastele si lasati-le jumatate din timpul de pe punga pt ca se fac in cuptor.

Aprindeti cuptorul la200°. Dupa ce am scurs pastele le amestecam cu cateva linguri de sos pt a capata putina culoare,dupa care asezam in tava un strat de sos, deasupra un strat de paste din nou un strat de sos apoi un strat de parmezan, unul de vinete, unul de ou si unul de sunca, apoi din nou unul de sos si tot asa din fiecare cate un strat. Deasupra se pune un strat de parmezan.

Se dau la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra. Incercati cu incredere...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lilik 1

11.09.2010, 21:39

bunica sunt delicioase eu s papa in fiekre zi

Bucataras Medi 1

16.09.2010, 20:24

o portie se poate?...................

lilik 1

16.09.2010, 20:40

vai da cum sa nu knd mai fac o sa fii prima invitata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste fusili cu ton, salata si rosii