Paste picante

de -Licurici- in Paste, 9 Aug 2016 | 4647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 paste;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • tentacule de calamar la conserva;
  • cateva rosii deshidratate;
  • sparanghel verde;
  • un ardei iute(verde si rosu);
  • o capatana de usturoi;
  • un dovlecel verde;
  • 2 rosii mici;
  • 100ml suc de rosii;
  • sare;
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste picante:

  •  Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Dovlecelul se curata de seminte, apoi se taie cubulete mici, la fel si rosiile, sparanghelul si rosiile deshidratate.
  • Se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul iute taiat rondele (am folosit jumatate de ardei verde, jumatate de ardei rosu - pentru culoare) si se lasa 1-2 min pe foc.
  • Calamarul din conserva se scurge de ulei, apoi se adauga in tigaie si se soteaza cateva minute.
  • Se adauga toate legumele (dovlecelul, rosiile, sparanghelul si rosiile uscate), sucul de rosii si sare, piper.
  • Se lasa pe foc 5-6 min, apoi se dauga pastele.
  • Se amesteca, apoi se serveste.
  • Au iesit foarte picante, exact cum ne place noua ;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste picante" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu carnati de curcan