Reteta este adaptata dupa cea de pe bucataresele vesele. Va rezulta o pastrama extrem de delicoasa, un pic picanta, sanatoasa si numai buna pentru pachetelul celor mici sau celor mari ;).
1. Pieptul de pui dezosat ( eu am avut un pui intreg si l-am dezosat eu - l-am scos fara piele de pe os) se taie in doua si se pune la marinat impreuna cu toate ingredientele ( dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul) timp de 24 de ore.
2. Dupa ce a stat la marinat 24 de ore se scoate pipeptul, se leaga bine cu o ata de bucatarie si se pune in cuptorul preincalzit la 150 C (foc mediu) timp de 2 ore impreuna cu putin din marinata. In prima jumatate de ora tava este acoperita cu o folie de aluminiu.
3. Se stropeste din cand in cand cu sosul lasat in tava si se intoarce de mai multe ori.
Pofta buna!
1
Se serveste rece impreuna cu un sos preferat.