Pastrama de pui

de Lau in Mezel de casa, 19 Ian 2021 | 5241 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • Pentru marinare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita zahar
  • 1 capatana usturoi
  • foi de dafin maruntite
  • 1 lingura sare
  • boabe de piper si mustar
  • codimente pentru uns
  • 2linguri sos de soia
  • boia de ardei dulce
  • usturoi granule
  • 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru pui
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider.

Scoatem pieptul de pui din marinata si il lasam sa se scurga bine intr-o strecuratoare.

Pe o hartie de copt care am aseza-to intr-o tava, adaugam condimentele pentru uns, adaugam ulei, sosul de soia, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Trecem bucatile de carne prin amestec, rostogolindu-le pe amblele parti, daca dorim putem sa le legam cu ata pe lungime.

Acoperim tava cu folie aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 180 grade C, cca 60 min.

Dupa 30 min indepartam folia de aluminiu si o stropim din cand in cand cu sosul ce se va forma in tava.

Lasam sa se raceasca pe un gratar daca dorim sa o servim rece, dar este foarte buna si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat