Pastrama de pui

de Lau in Mezel de casa, 19 Ian 2021 | 6357 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • Pentru marinare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita zahar
  • 1 capatana usturoi
  • foi de dafin maruntite
  • 1 lingura sare
  • boabe de piper si mustar
  • codimente pentru uns
  • 2linguri sos de soia
  • boia de ardei dulce
  • usturoi granule
  • 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru pui
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider.

Scoatem pieptul de pui din marinata si il lasam sa se scurga bine intr-o strecuratoare.

Pe o hartie de copt care am aseza-to intr-o tava, adaugam condimentele pentru uns, adaugam ulei, sosul de soia, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Trecem bucatile de carne prin amestec, rostogolindu-le pe amblele parti, daca dorim putem sa le legam cu ata pe lungime.

Acoperim tava cu folie aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 180 grade C, cca 60 min.

Dupa 30 min indepartam folia de aluminiu si o stropim din cand in cand cu sosul ce se va forma in tava.

Lasam sa se raceasca pe un gratar daca dorim sa o servim rece, dar este foarte buna si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]