Pastrav cu sos de usturoi

de simona72 in Peste, 3 Apr 2013 | 6623 vizualizari

 

Din gama retetelor repede, simplu si sanatos, vin cu o reteta cu peste....

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati pastrav
  • pt marinata:
  • 3 catei usturoi
  • o ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • sare
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 4-5 crengute cimbru proaspat
  • Pt sosul de usturoi:
  • un galbenus de ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite zeama de limeta
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita mustar
  • pt garnitura:
  • fasole galbena pastai(congelata am folosit eu)
  • sare
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos de usturoi:

Pestele proaspat il curatam de solzi, mate si ii taiem capul si coada. Pt marinata:ceapa rosie o tocam fin, usturoiul zdrobit, frunzulitele de cimbru si rozmarin tocate marunt, adaugam si restul de ingrediente. le amestecam si le lasam 5 minute sa se intrepatrunda. Cu aceasta marinata ungem bine pestele, pe care-l punem intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline si citeva feliute de limeta. Asezam pestele peste limeta si-l lasam la frigider pt 15-20 minute. (daca aveti timp il puteti lasa si citeva ore)

Pt sosul de usturoi:curatati usturoiul si zdrobitil intr-un mojar cu un praf de sare. Din galbenusul de ou si mustar faceti o maioneza cu ajutorul unui mixer, turnind cite putin ulei. La urma adaugati usturoiul zdrobit, turmeric, zeama de limeta si sare dupa gust. 

Pt garnitura: fasolea pastai o calim la foc iute impreuna cu o lingura ulei de masline, cind scade apa adaugam sare si o lingurita de unt. 

Pestele il dam la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, il servim cu fasole pastai si sos de usturoi.

Pofta buna!!! Lasati sa inoate intr-un pahar de vin alb, la urma...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste in aluat