Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale

de naty in Peste, 13 Apr 2009 | 6745 vizualizari

Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale

 

A facut-o ieri de Florii sotul meu …cel mai incredibil bucatar de preparate din peste pe care il cunosc.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pastravi de dimensiuni medii
  • 3 cartofi
  • 2 lamai
  • 2 portocale
  • sare
  • piper
  • ulei
  • condimente (cimbru, oregano sau orice altceva preferati)
  • 1 pahar de vin alb (am folosit Sauvignon Blanc)
Portii: -1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale:

Pastravii curatati si bine spalati se condimenteaza uniform iar in interiorul lor se pun multe felii subtiri de lamaie si portocala, inclusiv coaja. Se lasa in frigider cca 30 de minute pentru intrepatrunderea aromelor. Separat, se fierb cartofii in coaja proprie, apoi  se decojesc si se taie in cubulete. Acestea se “calesc” 2-3 minute intr-o tigaie de teflon cu un strop de ulei. Intr-un vas de jena sau o tava potrivita se pune o lingura de ulei, apoi se aseaza pastravii, printre ei cubuletele de cartofi si alte felii de portocala. Se mai presara cimbru si oregano si se da la cuptor. Dupa aproximativ 20 de minute (depinde de cuptor ;)) se “stinge” cu un pahar de vin alb si gata! Aroma portocalelor va da preparatului un “profil” cu totul si cu totul special…

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv la cuptor cu cartofi ţărăneşti şi portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

naty 1

16.04.2009, 15:28

Bucataras, din pacate nu am, desi autorul ii daduse o forma de prezentare excelenta, pur si simplu pt ca...a fost devorat inainte de a ma gandi si la poza si la redactarea retetei (a trebuit tras de limba ;))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu rosii si portocale