Pateuri cu mere

de mimmi in Dulciuri, 11 Apr 2013 | 10540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 ou pt uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu mere:

Prima data pregatim umplutura,care o puteti face oricand aveti niste mere mai vechi,deoarece se pastreaza foarte bine in frigider in recipiente inchise ermetic. Spalam merele si le curatam de coaja si cotor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita cu zahar si scortisoara dupa gust. Lasam sa scada sucul si merele sa se inmoaie bine. Se lasa compozitia la racit. Din alualtul foietaj taiem dreptunghiuri. 1/2 dintr-un dreptunghi il crestam iar pe restul jumatatii punem 1 lingura plina cu mere. Impaturim pateurile,apasand pe margini sa nu iasa umplutura si le ungem cu ou batut. Le punem pe hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 25-30 de minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Satisfyyourcravings 1

11.04.2013, 21:40

Faine rău!

Rocsi 1

11.04.2013, 22:49

Ce bune sunt si ce imi plac!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu mere