Patratele de ciocolata

de aziz in Prajituri, 11 Ian 2012 | 13990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti Petit Beurre
  • 200 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 5 linguri cu cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amara sau cu lapte
  • 2 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele de ciocolata:

Sfaramam biscuitii, ii linsam cu sucitorul sau ciocanul pentru snitele ..da da stiu o sa ma intrebati daca n-am blender...ei bine n-am ca l-am stricat cand am facut gem ...da nu ma deranjeaza sa primesc cadou unul:))). Bun deci avem biscuitii macinati cat mai fin, adaugam laptele, untul topit si restul ingredientelor. Desigur puteti adauga nuci macinate grosier sau alune sau fistic sau stafide si lista poate continua.

Pregatim o tava de 20/30 cm si punem inauntru "plastelina" obtinuta. Nivelam bine si apoi ne ocupam de crema. Incalzim smantana punem peste ciocolata rupta cat mai marunt si untul, lasam putin la racorit si turnam deasupra peste blatul de biscuiti. Dam la frigider cateva ore si apoi taiem cubulete pe care le punem in hartiute pentru bomboane sau briose.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Sapca cazacului"