Pavlova cu capsune

de divainbucatarie in Torturi, 20 Mai 2011 | 8474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 praf amidon
  • 1/4 lingurita otet
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 250 -300 g capsune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu capsune:

Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Faceti proba luand intre degete putina spuma si frecati degetele. Adaugam amidonul, otetul si vanilia in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuati sa mixati. Inarmati-va cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta operatiune.

Cand zaharul este topit, turnam albusurile spuma pe o hartie de copt in forma de cerc – eu l-am facut de 22 cm. Coacem primele 30 de minute la 100°C, apoi urmatoarele 45 de minute la 120°C. Dupa acest timp probati daca bezeaua este suficient de tare la exterior cand o bateti cu un deget. Inchideti focul si o lasati in cuptor sa se raceasca. Cel mai bine ar fi sa stea 4-5 ore, dar puteti sa o lasati toata noaptea la racit in cuptor.

Daca timpul nu ne permite, atunci lasam bezeaua la racit minim 90 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

divainbucatarie 1

21.05.2011, 16:25

Multumesc Medioto!

divainbucatarie 1

21.05.2011, 16:26

Multumesc mamaieelena!

DIANA B 1

08.07.2011, 12:43

Cris , heeeeeeeeeelp ... si mai departe ?
Ea arata mijtoooooooo ... dar ... ptr nepriceputi mai tre' cate ceva s-arate asa , nu ???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si capsuni