Peltea de Gutui

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 22 Oct 2011 | 4476 vizualizari

 

Decat sa aruncam cojiile si cotoarele de la gutui,mai bine le reciclam si facem din ele ceva bun,care merge de minune cu clatite...:):):)

 

INGREDIENTE

  • cojiile si cotoarele de la 3 kg de gutui
  • 2 kilograme zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de Gutui:

Gutuile se spala foarte bine,sa numai ramana puf pe ele.Se curata de coaja iar cotoarele se curata de samburi.Cojile si cotoarele se pun intr-o oala in care se adauga apa rece (se adauga apa atat cat sa fie acoperite bine, adica cu 2-3 degete peste).Se lasa la fiert pana se inmoaie bine, fara a se amesteca(daca amestecam se va tulbura zeama iar pelteaua nu va iesi limpede).Dupa ce cojile si cotoarele s-au inmuiat prin fierbere,se pun intr-o strecuratoare la scurs.Cojile si cotoarele le aruncam.Lichidul rezultat se masoara.Eu am masurat 2 litri.Intr-o oala punem lichidul,peste care se adauga 2 kilograme de zahar.Se amesteca bine pana cand zaharul se dizolva.Se lasa la fiert pe soba pana cand se ingroasa(sa fie putin,putin mai subtirica decat mierea de albine,deoarece dupa ce se raceste pelteaua se mai ingroasa).Dupa ce a fiert se pune in borcane,iar borcanele le invelim in haine si le lasam pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Apa rezultata de la fierberea cojiilor si a cotoarelor se masoara si se pune zahar in functie de cati litri de apa sunt:daca sunt 2 l de apa se pune 2 kilograme de zahar.

2

Nu se adauga conservant!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de Gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea/jeleu de prune