Peltea de gutui

de marcela1979 in Dulceata / Gem, 29 Oct 2013 | 2916 vizualizari

 

Si cum nimik nu se arunca din coji si cotoare se face peltea.

 

INGREDIENTE

  • cojile si cotoarele de la gutui
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Se pun cojile bine spalate si cotoarele  sanatoase la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere la foc mic.

Cand sunt fierte si apa a scazut ,se strecoara si se pune la foc mic ,se adauga zeama de la lamaie.Cand clocoteste se adauga zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata .

Se verifica daca e gata la fel ca la dulceata.Se pune calda in borcane curate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Aurelia 07_07 1

29.10.2013, 16:01

Panacris 1

29.10.2013, 17:58

Bună, bună și eu fac

Rocsi 1

29.10.2013, 20:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui