Peltea de gutui și mere

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 3 Dec 2011 | 7867 vizualizari

 

Am făcut dulceață de gutui și am păstrat cojile și semințele. Am adăugat patru mere întregi și am făcut o delicioasă peltea, de o incredibilă culoare roșietică și cu o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • coaja și cotoarele de la 2 kg de gutui
  • 4 mere puțin acrișoare
  • 2 l apă
  • 1 kg zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui și mere:

 

Într-un vas se pun 2 l apă și se adaugă coaja și cotoarele de la gutui și merele tăiate în 4 bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic fără a amesteca printre ele să nu se tulbure zeama, până când scade la mai mult de jumătate din volum. Se oprește focul și se lasă puțin amestecul să se așeze și lichidul să se limpezească. Se strecoară apoi lichidul printr-o strecurătoare fină sau printr-un tifon. Se mai lasă să se limpezească timp de 1 oră. Apoi se măsoară 1 l din lichidul rezultat, se pune într-un vas, se adaugă 1 kg de zahăr și se pune la foc mic amestecând continuu, până când zahărul s-a dizolvat.  Apoi se fierbe la foc iute până când pelteaua capătă aspectul unui jeleu lichid. Se oprește focul  și se pune fierbinte în borcane sterilizate. După ce s-a răcit pelteaua are consistența unui jeleu întărit.

Se servește ca atare sau se folosește le prepararea unor prăjituri cum ar fi savarinele.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de struguri