Pepenași murați

de elucubratiiculinare in Muraturi, 1 Noi 2012 | 5500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg pepeni verzi mici,
  • 1 kg morcovi,
  • 2-3 kg gogonele,
  • 5 crenguțe de vișin,
  • 5 crenguțe uscate de mărar,
  • 5 buc hrean,
  • 20 g sare la 1 litru de apă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepenași murați:

Pepenașii, morcovii, gogonelele se spală bine. Se aranjează într-un butoi, se pun deasupra crenguțe de vișin și de mărar. Hreanul se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se pune și el în butoi. Se pregătește o saramură. Se pune apa la fiert, se adaugă 20 g sare la 1 litru de apă și se amestecă bine până se dizolvă sarea după care se stinge focul. Saramura se toarnă peste pepenasi. Se închide butoiul cu capac, având grijă ca pepenașii să stea în saramura, eventual punem o greutate deasupra (de exemplu o sticlă de plastic plină cu apă). Se vântură apa pentru 2-3 zile, apoi așteptăm să se mureze - 2 săptămâni dacă este cald sau o lună dacă este mai frig.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepenași murați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

03.11.2012, 18:59

multumesc

user2012 1

17.10.2013, 16:02

apa fierbinte sau racita??????
multumesc

elucubratiiculinare 1

18.10.2013, 17:15

apa calduta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]