Pessic

de lacrimioara in Prajituri, 26 Ian 2011 | 42810 vizualizari

 

Este un piscot cu gust de lamaie,  ce se mananca aici in Spania,  dimineata la cafea .
Este gustos de numa si foarte pufos!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar,
  • 50gr faina,
  • 50 gr amidon,
  • 4 oua + 2 albusuri,
  • coaja si zeama de la o lamaie,
  • un praf de copt,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pessic:

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca impreuna cu zaharul pana se albesc. Albusurile se bat spuma tare, faina se cerne si se amesteca cu amidonul, praful de sare si praful de copt si le amestecam. Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor  dupa care punem si faina amestecata cu amidonul in ploaie. Punem si  zeama si coaja de lamaie rasa si amestecam usor. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau cum am facut eu in tava de aluminiu si unsa cu putin ulei. Tava mea a fost  mai mica, dimensiunea nu o stiu exact, dar iese mai inalt daca e mai mica tava. Se da la copt la 170 grade 30 minute si se probeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pessic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din faina integrala si nuci