Peste alb cu lemongrass si sparanghel

de Satisfyyourcravings in Peste, 30 Oct 2012 | 5541 vizualizari

 

Un preparat simplu si usor, perfect pentru serile lenese.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste alb, fara oase
  • o tulpina de lemongrass
  • 300 de grame de sparanghel/ un buchet
  • ulei de masline
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu lemongrass si sparanghel:

Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc. 

Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am incalzit anterior o lingurita jumatate de ulei de masline. Se infuzeaza uleiul cu lemongrass pentru 5 minute. Dupa expirarea timpului, se aseaza in tigaie bucatile de peste apasand usor cu degetele pentru a se gati uniform. Se prelucreaza termic pentru 2 minute jumatate pe fiecare parte. 

Intr-o oala se pune la fiert un litru de apa cu sare. Sparanghelul se curata, se spala si se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se adauga in apa fierbinte unde se fierbe pentru 10 minute. Dupa fierbere, pentru a opri procesul de gatire, se trec printr-un jet de apa rece. 

Se asambleaza preparatul asezand mai intai sparanghelul si apoi bucata de peste. 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa imbogatiti gustul acrisor si discret al tulpinii de lemongrass, puteti adauga lamaie sau lime peste fiecare bucata de peste in timpul procesului de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu lemongrass si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

01.11.2012, 11:36

Bine ai venit
Pestele este pe gustul meu . Sincer lemongrass nu am mai incercat

RuxyRux 1

01.11.2012, 12:19

O bunatate! Iubesc sparanghelul!

LidiaChivu 1

20.03.2014, 08:08

o combinatie pe care o ador!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la tigaie