Peste cu sos de smantana si rom

de Adinuta in Peste, 5 Oct 2009 | 8115 vizualizari

 

Am gasit pe un site la un moment dat o reteta de peste cu sos de scotch. Si am experimentat cu rom (nu esenta, ci de baut) si cred ca a iesit ceva bun si interesant. Pentru ca am folosit peste Dorada si Rom Arucas, am trecut-o la reteta de origine spaniola. Dar poate fi facuta si cu alt fel de peste si rom. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti
  • 0 ceapa mica
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • paste (am folosit un sfert punga paste colorate)
  • branza capra
  • unt sarat
  • ulei masline
  • migdale macinate (cam 100 gr)
  • 2-3 linguri rom rosu
  • condimente dupa gust (oregano sau ierburi de provence)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de smantana si rom:

Pasul 1: Se pune intr-un vas apa cu un pic de sare si ulei de masline la fiert (pentru spaghete). Cum pestele l-am cumparat gata curatat, trecem la prepararea lui. Intr-un castron am batut un ou cu un pic de sare si condimente si am uns bine pestele cu el. Pe o farfurie mare am pus migdalele macinate prin care am tavalit bine pestele.

Pasul 2: Punem unt la topit intr-o tigaie si rumenim bine pestele cam cate 3-4 minute pentru fiecare parte. Cum asta era singura tigaie din dotare, eu i-am facut pe rand si i-am scos frumos la absorbit grasime pe o farfurie cu hartie. Intre timp am pus si pastele la fiert.

Pasul 4: Am taiat ceapa pestisori si am pus-o la aurit in putin unt. Cand a inceput sa se inmoaie, am insiropat-o cu 2 linguri de rom si am amestecat usor pana la evaporare. Apoi am adaugat smantana, un galbenus de ou si cand a dat in clocot, inca o lingura de rom si ce-a mai ramas din migdale. Am mai lasat-o cateva secunde pe foc si am oprit. Pastele le-am scos la stors si racit.

Pasul 5: Pe o farfurie am intins sos alb din belsug si am pus deasupra la dormitat un peste prajit.

Pasul 6: Spaghetele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat cu ulei de masline, un pic de sare, ierburi de provence. Apoi cu o lingura si-o furculita am facut cuiburi din paste si le-am asezat frumos pe farfurie peste sos, langa peste. In fiecare cuib am pus cate o bucatica de branza. Am mai decorat pestele cu un pic de sos si gata: pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de smantana si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste