Pesto alla genovese

de - Andreea - in Pt. paste, 3 Iul 2013 | 5797 vizualizari

 

Este unul din cele mai cunoscute sosuri in intreaga lume.Este un clasic al bucatariei italiene mai axact din regiunea Liguria ...
Clasicul pesto se prepara intr-un mojar ... insa pentru gospodinele moderne ;) e mult mai simplu cu ajutorul robotului de bucatarie.
Foarte usor de preparat si extraordinar de bun alaturi de paste...O data incercat nu are cum sa nu doresti sa il incerci si a doua oara.

 

INGREDIENTE

  • 2 maini de busuioc
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • 1\2 pahar ulei de masline
  • 3 linguri seminte de pin
  • 5 linguri parmezan
  • 2 linguri pecorino
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto alla genovese:

Busuiocul se spala cu apa rece si se usuca cu ajutoarul unui servet.

Se piseaza bine usturoiul( curatat) cu putina sare.

Punem in robotul de bucatarie usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si pecorino.Se omogenizeaza totul foarte bine.

Apoi incet incet adaugam uleiul de masline pana devine un sos.

 

TIPS-URI

1

Cui nu ii place usturoiul se poate pune doar 2-3 catei de usturoi.

2

Daca nu aveti pecorino poate fi inlocuit cu parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto alla genovese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

03.07.2013, 22:36

Si eu il folosesc des...cel mai bun!

lilik 1

04.07.2013, 11:45

si noua ne place mult,dar anul asta nu l-am pregatit inca asa ca iau putin de la u

- Andreea - 1

04.07.2013, 12:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]