Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2016 | 3548 vizualizari

 

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de miel
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • 5 linguri de miere
  • 2 morcovi
  • 2 cepe esalota
  • cimbru
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • 3 catei de usturoi
  • cartofi mici
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru:

Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere.

Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru  o oră.

Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Adaugati restul de sos, 2 pahare  cu apă, usturoiul taiat in 2 sau in 4,  piper proaspat macinat, morcovii taiati rondele. 

Se presara cu sare de mare, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 1 ora. 

Incalziti cuptorul la 160 ° C.

Se da la cuptor timp de 1 oră.

După această oră se intoarce carnea se reduce temperatura cuptorului la 140 ° C și se gateste timp de 30 de minute. Se scot picioarele si se mixeaza sosul. Se pun din nou picioarele, se adauga cartofii, se pune deasupra sosul mixat.

Se da din nou la cuptor timp de 1 oră sau pana cand cartofii sint gata.

Carnea si cartofii se intorc si se stropesc în mod regulat. 

După aproape patru ore de gătit, friptura este gata.

Serviti imediat pentru a aprecia toate aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui file cu crema de branza si sfecla