Piept afumat

de ana in Mezel de casa, 2 Sep 2010 | 14418 vizualizari

 

Am tot cautat sa fac un mezel in casa pentru fetele mele.Aceasta reteta est ceea ce cautam.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • sare mare ,piper,usturoi pudra,boia.
  • Pentru afumatoare:
  • folie de aluminiu
  • orez,scobitori,ceaiuri ,condimente gen oregano,cimbru etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept afumat:

Pieptul de pui il frecam bine cu sare si celelate condimente si il lasam la macerat vreo 6 ore.

Apoi ne pregatim afumatoarea :Ne trebuie un  tuci destul de mare sau vreo oala mai uratica asa ca se afuma si nu mai iese apoi .

Pregatim un pachetel cu orez,scobitori,condimente ,merge si rumegus daca aveti.Le impaturiti bine in folie de aluminiu si o perforati din loc in loc.

Puneti pachetul pe fundul tuciului ,apoi eu am pus gratarul de la microunde ,am pus pieptul .Acoperim vasul cu folie si il punem pe aragaz pentru maxim 20 de minute.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Corinuta 1

04.09.2010, 19:00

iulianatanase 1

24.10.2010, 11:45

foarte interesanta reteta..mai ales ca noi in Italia nu gasim afumaturi,ar trebui sa incerc,mersi de "pont"".Felicitari!

adry88 1

04.06.2011, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina popricata cu usturoi verde