Friptura de curcan:
Sos de rodii:
Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente, apoi l-am pus intr-o tava de jena cu capac si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Dupa aproximativ 15 minute am adaugat un pahar de apa si am lasat sa se coaca timp de aproximativ 1 ora la 200 grade Celsius. Pentru sos am pus la fiert sampania impreuna cu sucul de portocale (bio). Cand au inceput sa fiarba am adaugat nucsoara, ghimbirul si scortisoara macinata si am lasat sa scada putin lichidul. Rodia pe care am folosit-o a fost foarte mare si am utilizat doar jumatate, ceea ce a insemnat 290 de grame. Am stors rodia cu mana si am folosit sucul rezultat si bobitele care au cazut, restul de bobite nu le-am mai desfacut din coaja. Cand sosul de sampanie si portocale a scazut aproape la jumatate am adaugat sucul si bobitele de rodie. Imediat am amestecat 1 lingurita de faina cu 3 linguri de apa si am adaugat la sos. Am lasat sa fiarba pana cand a devenit ceva mai consistent sosul. Noi am servit alaturi de brocoli fiert peste care am pus putin unt.