Este o mâncare gustoasă, ușor de făcut și dietetică.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 8 porții.
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se taie rondele iar țelina, cubulețe. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele iar usturoiul, feliuțe subțiri. Varza se taie fâșii subțiri și lungi. Se așează varza într-o tavă și se ornează cu legumele. Deasupra se pun bucățile de piept de porc porționate, roșia tăiată felii, se condimentează, se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă, ca să le cuprindă. Se dă la cuptor și se lasă până ce scade și se rumenește, cca 30-45 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească puțin. Se servește cu murături, dacă se dorește.
Poftă bună!
1
Gătiți pieptul de porc la foc mediu.
2
Nu lăsați carnea prea mult la cuptor, deoarece se usucă.