Piept de pui cu sos de smantana

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 19 Dec 2011 | 9617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu/verde (optional)
  • 50 g unt/50 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita concentrat pentru supe
  • 200 g smantana fermentata (18 % grasime)
  • 1 galbenus
  • 400 ml apa
  • Sare,piper
  • Marar/patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de smantana:

Pieptul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa.

Intr-o tigaie adanca se pune untul si se topeste, apoi se adauga ceapa tocata marunt I ardeiul taiat fasii. Se calesc 5-7 minute in unt, apoi se adauga faina si se “prajeste” un minut. Se adauga supa si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga pieptul de pui si se fierbe 10 minute, la foc mic.

Smantana se amesteca cu galbenusul, sare si piper. Se pun cateva linguri din sosul cald si se amesteca bine, apoi se toarna in tigaie, treptat, amestecand incontinuu. Se mai fierbe 5-7 minute. Se opreste focul, se condimenteaza si se asezoneaza cu mara sau patrunjel proaspat, tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]