Piept de pui la gratar si salata de pastai cu maioneza

de raus in Pui, 23 Noi 2010 | 6487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui nu prea mare
  • 500 gr. fasole pastai
  • 3 oua
  • 1/2 lamaie
  • 1 capatzana usturoi
  • 250 ml.ulei sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar si salata de pastai cu maioneza:

Cel mai mult dureaza sa faci maioneza:fugi repede la cuibar,aduci 3 oua,dintre care 2 le pui la fiert;intr-un castron maricel separi un galbenus proaspat dupa care le pui si pe cele 2 fierte(galbenusurile).amesteci bine si incepi cu uleiul...torni cate putin...amesteci...torni...amesteci....mai storci si putina lamaie....mai presari un picutz de sare...mai bagi niste ulei...mai amesteci ...si tot asa pana crezi ca maioneza incorporeaza toate pastaile.

Separat cureti usturoiul,il pisezi si il bagi pe furis intre pastai,alaturi de un praf de piper negru,proaspat macinat.Rastorni peste maioneza,amesteci elegant,gusti sa vezi daca mai trebuie cava si...cam asta e...bag-o repede la frigider sa se racoreasca.

Acum te ocupi de pui:incingi gratarul si cand consideri ca e numai bun,asezi pieptul de pui desfacut in toata gratzia lui sa se patrunda pana la ultima fibra...ai grija sa nu se patrunda prea tare...sa fie fraged sa-i simtzi toata savoarea lui de pui crescut la tzara cu porumb si iarba verde.Aseaza-te acum la masa,tranteste-ti in farfurie o portie zdravana de pastai si o juma de piept de pui,alaturi de un pahar de vin rosu demisec care sa stinga iuteala usturoiului si da-i bice.POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui se dezoseaza si se condimenteaza.Fasolea pastai se dezgheata si de lasa la scurs intr-o strecuratoare pe un prosop de bucatarie... daca e la coserva ,se scurge .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar si salata de pastai cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada colorata din piept de pui