Piept de rata caramelizat

de Catalina L in Rata, 30 Mar 2018 | 4891 vizualizari

 

Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combineaza foarte bine in asociatia  dulce - sarat.
L-am acompaniat cu paste chinezesti cu fierbere rapida- noodles.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil,  puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/piept-de-rata-caramelizat.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de piept de rata
  • 100 g de sos pentru caramelizat rata, pui...
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri sos soia
  • sare, piper
  • paste noodles pentru 3 persoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata caramelizat:

Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.

Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut.

Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2 ori.

Incalziti cuptorul la 180°C .

Indepartati sosul si puneti pieptul intr-un vas pentru cuptor cu pilea grasa in jos.

Dati la cuptor timp de 15 minute. Va lasa multa grrasime.

Indepartati toata grasimea si ungeti din nou bine pieptul cu sosul ramas si pastrat.

Dati din nou la cuptor timp de 10 minute.

Arozati-l bine cu sos.

Taiati-l felii fine si arozati-l cu sos.

 Daca vi se par prea roz , puneti-le 2-3 minute la cuptor in sosul ramas.

Cu sosul ramas puteti asezona pastele.

Le fierbeti conform instructiuni 2-3 minute in apa fiarta.

Le scurgeti bine si le dati prin sosul ramas.

Serviti imediat  !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor, cu portocala si vin