Piftie

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 31 Dec 2015 | 3646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui de curte
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 bucati de rasol intreg
  • bucati de ureche, sorici, oase de porc etc.
  • optional: cativa morcovi
  • sare dupa gust
  • usturoi dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Se curata si se spala carnea foarte bine.

Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient.

Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar.

Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se usca. 

Intre timp, se curata usturoiul si se piseaza bine.

Se fierbe totul la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate din cantitatea initiala (chiar mai mult)

Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os, se scot intr-o farfuriuta cateva linguri de zeama si se lasa la rece 10-15 minute. Daca aceasta nu se leaga, se continua fierberea si se repeta procedeul pana ce zeama se gelatineaza.

Se scoate apoi carnea, se lasa la racit si se curata de pe os.

Zeama se lasa la racit si se adauga usturoiul pisat, se amesteca bine pentru a se intrepatrunde aromele.

Se strecoara zeama printr-o sita cu tifon (care trebuie schimbat des), de cateva ori , pentru a separa grasimea.

Carnea si morcovii se asaza in farfurii/boluri/tavi, se toarna zeama si se pastreaza la rece peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga la fierbere si cateva foi de dafin si boabe de piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac aperitiv