Piftie cu afumatura

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 7509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciolane de porc cu os afumate
  • 300 gr sorici
  • 4-5 l apa cat sa acopere carnea
  • 3 morcovi mari
  • 4 capatani usturoi
  • sare
  • 2 plicuri gelatina fin maruntita pt inchegare
  • boia de ardei pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie cu afumatura:

Se spala bine ciolanele de porc si soricii

Se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa acopere carnea si inca 1-2 l peste

Se pune putina sare, morcovii curatati si spalati bine, usturoiul pisat si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 3-4 ore, pana se ia carnea jos de pe os

Se pregatesc boluri in care sa fie pusa compozitia

Dupa fierbere se dezoseaza carnea si morcovii se impart in boluri

Zeama ramasa se strecoara, dupa care se adauga gelatina, preparata conform instructiunilor de pe plic, se amesteca, dupa care zeama se imparte si ea in boluri in mod egal

Se da la rece pentru aproximativ o zi sau doua in functie de temperatura

Se adauga boia de ardei deasupra

Cand este inchegata e gata de servire

 

 

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

In functie de preferinta se poate prepara si cu carne de pui sau curcan

2

boiaua poate fi dulce sau iute in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri