Piftie de cocos

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2012 | 6120 vizualizari

 

N-am cuvinte...

 

INGREDIENTE

  • pulpele, aripile, pieptul si ghearele de la un cocos (al meu a avut 6 kg. in viu )
  • un piciorus de porc
  • doi morcovi, un ardei gras
  • sare / delikat de legume 
  • doua capatani mari de usturoi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos:

  Punem carnea si legumele in oala sub presiune, acoperim cu apa , adaugam o mana de sare  si fierbem pentru cca. 60 minute. 

  Cand  carnea se desprinde usor de pe oase se opreste focul, scoatem carnea si o lasam  putin sa se raceasca , apoi  o curatam de pe oase. Legumele se scot , ardeiul se indeparteaza, iar morcovul il putem taia rondele pe care le folosim la decorat piftia.

  Curatam si  maruntim usturoiul, apoi il adaugam in zeama de piftie lasandu-l cca 5 minute, dupa care strecuram zeama pentru indepartarea acestuia.  Potrivim de sare si mai adunam grasimea stransa deasupra .

  Carnea dezosata o punem in castroane, asezam printre bucatile de carne si rondelele de morcov fiert , apoi turnam zeama  deasupra cat sa acopere carnea si dam totul la rece, pana se incheaga.

TIPS-URI

1

Legumele adaugate la fiert dau supei o aroma deosebita 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]