Piftie de curcan

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2010 | 17791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan ( ale mele au avut 1,3 kg. impreuna )
  • un piciorus de porc
  • doua capatani mari de usturoi
  • sare
  • un cub de knorr - legume
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Aripile de curcan impreuna cu piciorul de porc se fierb 60 minute  in cca. 3-4 litri de apa cu sare si un cub de knorr - legume,  in oala sub presiune. 

Cand s-au fiert se opreste focul, se scoate carnea din oala, se lasa putin sa se raceasca si se curata de pe oase. 

Usturoiul curatat si pisat se pune zeama de piftie, se amesteca 3-4 minute, apoi toata zeama o strecuram pentru a o separa de bucatile de usturoi.

Carnea dezosata o punem in castroane, iar zeama o turnam deasupra si dam totul la rece, pana se incheaga.

Cantitatea de carne a fost suficienta pentru a obtine o piftie bine inchegata, fara a folosi si gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Apertiv ciuperci umplute