Piftia de porc este printre preferatele mele din preparatele de porc.
Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa.
Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede.
Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la jumatate.Asta inseamna sa fiarba 7-8 ore.
Cand carnea a cazut de pe oase si zeama se lipeste de mana este gata.
Se scoate carnea,se curata de pe os si se taie marunt.
La fel se procedeaza si cu urechea.
Picioarele de porc (adidasii) se curata de zgarciuri.
Tot ce am obtinut din curatare se repartizeaza i castroane,boluri sau tavi.
Cand zeama s-a racit se adauga usturoiul pisat amestecand bine.
Zeama se strecoara si se toarna peste carnea din castroane.
Se lasa sa se intareasca,apoi se baga in frigider.
Se poate servi cu hran ras.