Pilaf

de nilgun in Mancaruri de post, 7 Iul 2013 | 4106 vizualizari

 

O reteta usoara...dar buna

 

INGREDIENTE

  • 1 cescuta si jumatate de orez
  • 4 cescute de apa
  • 2 morcovi
  • ceapa verde cateva bucatele
  • 4 rosii de gradina
  • 2 maini de bulgur sfaramat
  • sare
  • piper
  • chimen
  • ardei iute rosu uscat
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf:

Morcovii si ceapa se taie bucatele mici si se calesc in 2 linguri ulei de masline. Peste se pune orezul , se caleste si acesta cateva minute dupa care se completeaza cu 3 cescute de apa, se pune sare, piper si chimen. Se mai lasa la fiert.

Rosiile se taie si ele cubulete si se pun peste orez. Se mai lasa la fiert, se pune si ardeiul iute tocat marunt si se fierbe , daca e nevoie se mai pune apa, am mai pus o cescuta.  Am pus si o cescuta de bulgur sfaramat. 

Cand orezul e moale e gata facut. Se pune patrunjel proaspat tocat.

Am servit cu gogosari, ultimii pe anul asta. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu mazare