Pilaf de orez si ciuperci la gratar

de COSTEO in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 4406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru pilaf
  • 1 cana orez (cu bob lung)
  • 2 cepe
  • 2 ardei (rosu sau verde)
  • 4 cani de apa
  • 10 masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei
  • patrunjel verde
  • 1 rosie (bulion)
  • pentru gratar
  • 500 g ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • condimente granulate
  • 200 ml bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez si ciuperci la gratar:

Pilaf

Orezul se alege de impuritati si pietricele  apoi se spala in doua ape .

Punem cana de orez intr-un ceaun cu 4 cani de apa si 2 linguri de ulei,tocam ceapa si ardei marunt si punem peste orez,adaugam sare,piper,cimbru

Lasam totul la foc mic jumatate de ora timp in care orezul se umfla si  amestecam in el cand vedem ca a scazut apa,ca sa nu se prinda.

Dupa jumatate de ora punem si rosia tocata marunt sau 2 linguri de bulion si mai lasam pe foc 40 minute la foc mic,amestecand in pilaf.

Spre final adaugam maslinele si patrunjelul tocat.

Ciuperci la gratar

Ciupercile se curata si se spala ,se indeparteaza codita si le punem intr-un vas cu 200 ml bere ,sare,piper cimbru si condimente granulate.

Lasam ciupercile 15 minute ,dupa care le punem pe gratar sa se faca pe ambele parti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez si ciuperci la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

01.05.2013, 06:33

Preferatele mele orezul si ciupercile

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 07:36

babi5 1

30.08.2013, 15:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez sarbesc