Pilaf de urzici

de susu in Mancaruri de post, 22 Iun 2012 | 10553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare)
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • catei de usturoi
  • curry
  • boia
  • 3 cani zeama de urzici
  • ulei de masline
  • sunculita facultativ
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de urzici:

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul zdrobit, se adauga orezul si apoi urzicile tocate. Punem si condimente si adaugam zeama de la urzicile fierte. Lasam sa se umfle orezul si putem da la cuptor sa scada. Este bun atat cald cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:47

Sim0na 1

23.06.2012, 23:19

Off.. unde mai gasesc eu urzici acum?! Delicioasa combinatia

jolygina 1

20.08.2012, 22:25

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci