Pilaf sarbesc

de MotanLaOale in Mancaruri de post, 6 Apr 2011 | 25418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1si 1/2 pahar orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 cutie Cirio Pelati
  • 1 legatura marar
  • 4 linguri ulei
  • vegeta
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sarbesc:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei cateva minute.

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Cand ceapa s-a calit se pun 4 pahare de apa, vegeta, piper si se lasa sa fiarba.

Se adauga orezul scurs in apa clocotita si se fierbe 10 minute, amestecand sa nu se prinda.

Se adauga ardeii curatati si tocati, rosiile maruntite cu tot cu bulion si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se potriveste de apa si se baga in cuptorul incins pentru 30 minute, amestecand din cand in cand.

Cand a scazut apa si orezul este este facut, se pune mararul tocat marunt, se potriveste de sare si piper si se mai lasa la cuptor cateva minute pana se rumeneste.

Se poate manca ca atare cu muraturi sau folosi garnitura la fripturi.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita de post