Piroste rusesti

de AnyCostescu in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 11712 vizualizari

 

Delicioase!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • jumatate de cub de drojdie
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof mai marisor
  • 500 g carne tocata de pui
  • 100 g cascaval razuit
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • cateva fire patrunjel
  • 5 catei de usturoi pisati
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper
  • putin cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piroste rusesti:

Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.

 Adaugam untul, zaharul si laptele caldut. 

Lasam 5 minute sa se desfaca drojdia, apoi framantam un aluat elastic si usor de modelat.

Lasam la crescut o ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Morcovul si cartoful, se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea mica.

Adaugam carnea, oul, si cascavalul ras.

Ceapa se curata si se taie cubulete. O calim 3 minute in putin ulei apoi o adaugam peste celelalte ingrediente.

Adaugam usturoiul, patrunjelul tocat, sare ,piper si putin cimbru. 

Amestecam totul bine (de preferat cu mana)

Eu inainte sa umplu aluatul am luat o bucatica din umplutura si am prajit-o sub forma de pifteluta.

Asa mi-am dat seama daca mai trebuie sa pun sare sau nu.

Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 2. Am luat o bucata si am intins-o destul de subtire, apoi am taiat cercuri cu un bol.

Pe fiecare cerc am pus cate o lingura de umplutura si am lipit marignile.

Se pun in tava cu lipitura dedesubt.

Le ungem cu ou batut si presaram susan.

Se coc in cuptorul incins circa 30-35 minute sau pana se rumenesc frumos.(la foc mediu)

Sunt absolut delicioase!!! Se pot servi la orice masa a zilei, alaturi de sosul care va place sau salata.

De asemenea sunt numai bune de pus la pachet.

Sa aveti pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piroste rusesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

simonacallas 1

28.03.2014, 20:32

Da! Da! Mai zic de vreo cinspe mii de ori, poate ajunge una si la mine

AnyCostescu 1

28.03.2014, 22:55

multumesc pentru aprecieri

AnyCostescu 1

28.03.2014, 22:55

simona da adresa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu lebar de casa