Astăzi îți prezentăm rețeta de pișcoturi de casă, fragede și pufoase, perfecte pentru deserturi precum tiramisu sau savurate ca atare. Prepararea este simplă din câteva ingrediente naturale.
Pentru a pregăti Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară, ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, amidon.
Cum se prepara aceste Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară:
Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz.
Separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol, pune albușurile și un praf de sare. Mixează-le bine până se albesc și capătă consistență. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră și mixează iar până obții o bezea fermă.
În alt bol, amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr pudră și cu esența de vanilie. Mixează-le bine până se albesc și își dublează volumul, apoi încorporează-le în bezea, cu mișcări ușoare, ample, de jos în sus.
Peste compoziția de ouă, cerne făina amestecată cu amidonul. Amestecă ușor, de jos în sus până se omogenizează compoziția.
Pune aluatul într-un poche.
Pudrează ușor tava de copt cu zahăr pudră, apoi spriteaza bastonașe de aluat pe care le pudrezi ușor cu zahăr pudră.
Coace pișcoturile în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 12-15 minute, în funcție de cuptor. Trebuie urmărite să nu se ardă.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pișcoturile la răcit.
Sunt pufoase, cu o crustă crocantă, perfecte pentru a pregăti diverse deserturi cu ele.
Încearcă și rețeta de Tiramisu cu fistic sau varianta de Tiramisu la pahar.
Îți recomandăm și rețeta de Ruladă Tiramisu, un desert excelent.