Piure de fasole aromat cu carnati afumati si gogosari murati

de reisnaor_2006 in Mancaruri de legume, 18 Oct 2017 | 2595 vizualizari

 

Cand am timp sa stau mai mult in bucatarie fac acest piure delicios si o supa la fel de gustoasa numa buna in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole alba
  • 1 pereche de carnati afumati
  • morcov
  • ceapa
  • telina
  • ardei kapia
  • paprika dulce
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de fasole aromat cu carnati afumati si gogosari murati:

       Fasolea o curatam de impuritati si o lasam intr-un castron cu apa rece peste noapte. Apa in care a stat o aruncam si o inlocuim cu alta, in cratita in care fierbem fasolea. Fierbem fasolea la foc potrivit si cand este aproape fiarta, adaugam in oala legumele. O lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bobul.

       Cand fasolea este fiarta, strecuram zeama si impreuna cu legumele fierte facem o supa delicioasa de post. Fasolea o blendam foarte fin. Ceapa taiata marunt o calim in ulei si adaugam peste ea spre sfarsit paprika dulce, sare si piper.

        Carnatii ii prajim in ulei, taiati feliute sau bucati dupa gustul fiecaruia. Fasolea o servim alaturi de carnatii prajiti si gogosari murati.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Carnatii daca nu-i prajiti, pot fi fierti in zeama de varza.

2

Piureul obtinut daca este prea vartos, il mai putem inmuia cu zeama de la supa.

3

Paprica poate fi inlocuita cu pasta de rosii sau bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de fasole aromat cu carnati afumati si gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pastai galbene, cu sos alb