Pizza casei

de Rahela Velicu in Pizza, 30 Oct 2017 | 4267 vizualizari

 

Preferata noastra :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 borcan de ciuperci feliate
  • 1 rola de cascaval mica
  • salam Victoria ( sau orice fel)
  • 3 rosii
  • masline
  • 100 g boabe de porumb
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri de bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta.

Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine.

Punem aluatul 1 ora la dospit.

Intre timp, trecem la felierea celorlalte ingrediente: feliem salamul, rosiile, ceapa o taiem julien, iar ciupercile le stoarcem bine de zeama.

Dupa ce aluatul s-a dospit, il impartim in 2 pentru ca este suficient pentru 2 pizza si blatul nu trebuie sa fie prea gros.

Ungem tava pentru pizza cu ulei, punem 1 parte de aluat si intindem bine cu degetele pana la marginea tavii. Intepam aluatul cu o frculita din loc in loc, apoi il ungem cu bulion ( eu am avut bulion de casa) si presaram deasupra ingredientele alese.

Dam la cuptor, la 200 de grade C.

TIPS-URI

1

Aluatul creste mult mai repede daca este pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

2

Intindeti pizza cu degetele, nu cu sucitorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si alge de mare