Pizza cu blat crocant

de Anamaria7 in Pizza, 26 Aug 2012 | 6966 vizualizari

 

DE CAND tot caut o reteta de blat crrrocant pentru pizza?! Si uite, in sfarsit, am gasit-o, la Laura Sava. Am mai incercat mai demult si altele, dar nu ramaneau crocante si a doua zi. E minunata! Si pot zice ca se apropie la gust de cea mancata (IN FIECARE ZI) in Roma. Ce conteaza enorm la o pizza sunt sosul de rosii (facut in casa, de preferat, ca al meu :D) pus din belsug si mozzarella. Ma, nu imi lauda nimeni sosul de rosii, mi-l laud io, NA! :P E ataaaaaaaaaaat de buuuuuuuuuuuuuuun ca il mananc cu liingura, pe post de felul intai, in loc de supa de rosii rece :)) L-am facut prima data acum 5 ani, la prima mea reteta postata, Egglpant Parmigiana, iar de atunci am inceput sa il fac si toamna la categoria "conserve". Se potriveste de minune si la paste si poate fi savurat chiar si cu bruschete sau ca dip pentru chipsuri.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2c faina
  • 1/8c ulei
  • 1/2c apa
  • 1/4 cub drojdie
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare

Topping:

  • salam uscat
  • ciuperci
  • ardei gras
  • 200 gr mozzarella
  • 200 ml sos de rosii, reteta la Eggplant Parmigiano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat crocant:

Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare. 

Blat:


Frecam bine intr-un pahar mare drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam o lingura de apa calduta si una de faina si omogenizam. Punem paharul acoperit la caldura sa creasca maiaua.

Intre timp, amestecam apa cu uleiul si sarea in vasul in care vom framanta. Cand maiaua e gata, turnam peste, omogenizam, apoi adaugam faina putin cate putin pana se leaga aluatul. Il framantam bine cu mana vreo 10min, apoi formam o bila, o presaram cu faina si acoperim cu un servet. Punem vasul intr-un loc calduros si lasam minim 30 min la dospit. Cand faina de deasupra a "crepat", scoatem aluatul din vas, il mai framantam putin sa iasa aerul din el si il intindem in tava cu degetele, NU cu facaletul pentru ca isi va pierde din elasticitate si se va intari prea mult la coacere.

Intindem sosul de rosii, trantim feliile de salam, rozetele de ardei, ce alte nebunii va ating papilele gustative pe moment :) si doar la final, mozzarella feliata.

Dam la cuptorul incins la 170-180C pana se topeste bine branza si se rumeneste putin.

TIPS-URI

1

Daca aveti cuptor mai smecher ;), cel mai bine e ca in primele 15 min cuptorul sa mearga doar cu caldura _ (de jos) iar apoi sa includeti si * (ventilatie) sau = (jos+sus) ca sa se rumeneasca frumos mozzarella. Moama ce explicatie am dat :))

2

Faceti portie mare, nu ca mine, ca desi am facut pentru o singura persoana, a trebuit sa fac si ieri si azi :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]