Pizza picanta

de allube in Pizza, 18 Sep 2013 | 3865 vizualizari

 

O mancare rapida si ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.faina de grau
  • 25-30 gr.drojdie (un cubulet)
  • 1 lingura ulei de masline sau de care aveti
  • sare,zahar
  • 1,5 cana apa
  • Topping:
  • sos de rosii (facut in casa),
  • ceapa taiata fideluta si usturoi,
  • ardei capia,
  • sunculita (cu un pic de slninuta),
  • felii hochland taiate fasii.
  • cimbru
  • putin cu ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza picanta:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua din drojdie si zahar si putina apa. Se lasa pana se umfla dupa care se adauga apa si se framanta bine pana capata consistenta. Se adauga ulei si se framanta pana se desprinde de pe vas. La nevoie se mai adauga apa sau faina, dupa consistenta. Se acoperta cu un prosop si se lasa la crescut.

Se imparte aluatul in 3 sau 2, se intinde si se pune in forma unsa cu ulei. Peste aluat am pus sos de rosii (facut in casa), ceapa taiata fideluta si usturoi, ardei capia, sunculita (cu un pic de slninuta), felii hochland taiate fasii. Am presarat cimbru din belsug si am stropit putin cu ulei.

Va doresc pofta buna!

TIPS-URI

1

daca se doreste blat subtire, aluatul se imparte in 3 iar pentru mai grosut in 2

2

blatul subtire se rumeneste mai repede, asa ca atentie, verificati!

3

sosul de rosii se poate pune si peste ingrediente dar eu prefer direct pe blat pentru ca il fragezeste

4

numarul de portii este pentru o pizza

5

gustos cu un pahar de vin negru

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]