Pizza XXL

de Panacris in Pizza, 29 Aug 2014 | 4478 vizualizari

 

Dacă e joi, e seară de pizza! Așa că de data asta am făcut o singură pizza, dar una XXL ;) P.S. Cam atât am reușit să prin ptr poze ;)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • faină albă de grâu 700 g,
  • sare iodata 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • drojdie uscata 3 lingurițe,
  • apă 250 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
  • cașcaval cca. 200 g,
  • oregano 2 g,
  • ketchup cca. 150 ml,
  • parizer cu ardei 150 g,
  • salam săsesc 100 g,
  • ciuperci asortate în saramură dulce-acrișoară
  • 1 borcănel cca 280 g,
  • parmesan cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza XXL:

In recipientul masinii de paine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și de data asta i se dă forma dreptunghiulară pentru tava cea mare de aragaz, apoi se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se  unge cu ketchup, se asezonează cu oregano, apoi se pun felii de cașcaval, pe toată suprafța, iar marginile pizzei se rulează spre interior. Se presară parizerul tăiat fideluță, apoi se așează artistic salamul săsesc feliat,  se asezonează din nou cu kechup și oregano, se presară un strat de parmesan, apoi  se introduce pizza XXL în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza XXL" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]