Placinta cu ardei gras

de boscodina in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2009 | 6653 vizualizari

 

O placinta delicioasa , tare simplu de facut..produce putina caldura, ca se foloseste cuptorul un pic, dar o data coapta e la fel de buna si rece

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 50g unt
  • 1 cana faina normala
  • 1/4 cana apa
  • pentru umplutura
  • 3 ardei grasi de diferite culori(eu am pus rosu, portocaliu si galben)
  • 1 vanata mijlocie
  • 6 felii branza gen cascaval
  • 3 catei de usturoi
  • rozmarin optional
  • sare, piper,
  • ulei
  • 1 ou
  • 50g branza telemea
  • 250g crema de branza( mascarpone)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ardei gras:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Ingredientele blatului se amesteca si se framanta pana devin o coca uniforma.
Vanata se taie felii in lungime , ardeii in felii destul de late, tot in lungime si se prajesc separat in ulei, pana sunt destul de moi, patrunse.
Coca se intinde pe masa de lucru si cu ajutorul sucitorului se pune in tava, se inteapa cu o furculita si eu recomand sa se coaca un pic inainte, cat sa fie jumate facuta( eu nu am copt-o si m-am chinuit apoi mai mult cu placinta in cuptor..cu cuptorul care sa coaca numai jos, dar sa incerc sa nu o ard...mai mare bataia de cap).

Peste coca din tava se pun cele 4-6 felii de cascaval , deasupra feliile de vinete prajite si scurse, iar deasupra lor se aseaza cu simt artistic feliile de ardei. Cateii de usturoi se taie felii in lungime si se indeasa printre ardei.

Crema de branza, branza telemea data prin razatoare sau zdrobita cu furculita se amesteca cu oul si se toarna peste ardei , miscandu-i putin cat sa patrunda branza printre ei. Se orneaza cu rozmarin si se baga la cuptor 20-25 de minute sau pana e gata.( eu am copt-o cam o ora)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]