Placinta cu branza

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2016 | 5589 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul retetecalamama cu mici modificari: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinta-cu-branza-turban.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 160 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g untura
  • Umplutura
  • 2 cartofii medii
  • 1 ceapa rosie mica
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.

Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Impartim aluatul in 6 bucati egale care le vom acoperi cu un prosop si lasam la dospit 30  min.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie, o ungem cu untura, adaugam a 2 foaie ungem cu untura adaugam a 3 foaie si impaturim, repetam si cu celelalte 3 foie. Fiecare pachet il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min.

Intre timp pregatim umplutura:cartofii curatati de coaja si spalati bine ii taiem cubulete, ii condimentam cu sare si piper dupa care ii inabusim cu putin ulei si un strop de apa.

Ii lasam sa se raceasca foarte bine dupa care ii amestecam cu branza, pesmet, ceapa tocata, patrunjel, condimente dupa gust.

Fiecare pachet se intinde intr-o foaie subtire si se taie fasii de cca 3 cm latime, se ruleaza strans fiecare fasie si cu ajutorul degetelor mari presam laturile din interior spre afara astfel obtinand o palnie, adaugam umplutura si tragem marginile spre interior ca sa se lipeasca bine.

Le asezam in tava unsa cu ulei cu lipitura in jos.

Le dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos cca 25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza